Associació de Veïns de Bellvitge

Agost 28, 2008

Zones inundables al barri de Bellvitge

Aquest estiu vam sol·licitar els plànols de les zones inundables a l’entorn de Bellvitge, ja que la informació de que disposàvem era anterior al desviament del riu i suposàvem que s’haurien modificat. Des del Departament de Planificació i Ordenació de l’Espai Fluvial de l’Agència Catalana de l’Aigua ens han enviat els últims plànols, amb els quals hem fet un petit muntatge per cobrir les zones més properes al barri.

Aquests plànols són molt importants urbanísticament, es poden treure moltes conclusions, com per exemple que el nou parc de la Marina, el pol d’activitats econòmiques de Can Trabal i la resta de construccions que volen fer entre el C/Feixa Llarga i la Ronda Litoral es troben actualment a zones inundables amb un període de retorn de 100 anys. Si voleu més informació sobre les implicacions urbanístiques d’aquest fet podeu llegir l’article 6 del Decret d’urbanisme.

Depèn de com i on construeixin poden fer variar les direccions i els sentits dels fluxos de l’aigua en cas d’una possible inundació. També poden modificar la permeabilitat del terreny fent que l’aigua no s’infiltri tant i on el feia abans, l’aigua es traslladarà cap a on pugui, afectant tant als edificis i a les infrastructures actuals, com a les que es volen construir.

Per ara no sabem molt sobre aquests projectes, però tots els veïns hem de estar vigilants.

Anuncis

1 comentari »

  1. Sembla evident que el políticament i socialment responsable seria establir un estudi previ d’afectació de qualsevol actuació urbanística a la zona, una mena de “Declaració d’Impacte Ambiental” pel que fa a les conseqüències urbanístiques en períodes de risc d’inundació i una determinació de responsabilitat civil de qui decideixi urbanitzar allà on no resulta ni lògic, ni raonable ni recomanable (diferents empreses asseguradores han començat a cobrir aquest tipus de sinistres.

    Comentari per Fernando — Agost 29, 2008 @ 9:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: