Associació de Veïns de Bellvitge

Setembre 3, 2008

On està la boca d’incendis? (1)

Tapa de l'Av. Europa, 160. Es pot apreciar la seva manca de senyalització, el to de vermell, i la seva accesibilitat, sobretot quan un cotxe aparqui al lloc lliure.

Tapa de l'Av. Europa 160. Es pot apreciar la manca de senyalització, el seu color "vermellós" i la manca d'accesibilitat quan el lloc lliure quedi ocupat.

Aquests últims mesos, quan vam començar a parlar sobre temes de seguretat a l’AV, un dels temes que van sortir van ser els incendis, i a partir d’aquí les boques d’incendis o hidrants.

Els més joves es van preguntar: hi han a Bellvitgei? jo no he vist mai cap!. Vam sortir al carrer per trobar-les i van aparèixer com bolets, mica en mica, entre la resta de tapes metàl·liques dels altres serveis. Vam respirar, però ens vam preguntar si era normal que nosaltres, veïns del barri de tota la vida, no tinguéssim ni idea d’on podien estar situats.

Vam buscar informació sobre boques d’incendis fins arribar a un Decret que diu quina pinta han de tenir: “Els hidrants instal·lats seran de fàcil accessibilitat per als vehicles d’extinció d’incendis (autobombes) i la seva localització serà senyalitzada d’acord amb el que estableix l’annex a la Norma UNE 23-033. En el cas d’hidrants enterrats, la seva tapa serà de color vermellós per la cara vista

Això es als Estats Units però compte al aparcar al costat d'un hidrant!

Això és als Estats Units però aneu amb compte al aparcar al costat d'un hidrant

Hem vist que dels que havíem descobert molts no són accessibles, es a dir, entre la via de circulació de vehicles i la boca d’incendis existeixen cotxes aparcats i no pot arribar cap autobomba. Cap boca està senyalitzada, i sí, les tapes són de color “vermellós”, entenent com a “vermellós” el color òxid de ferro, es a dir, són tan vermelloses com la vorera (menys una a prop de les piscines, que és vermella vermella). No es poden diferenciar de la resta de tapes, i a més les d’aigua potable són pràcticament iguals, amb el mateix disseny, però canviant les lletres.

Sabem que el manteniment ho porta l’empresa Aguas de Barcelona, però suposem que fer que aquestes tapes compleixen la llei en vigor des de l’any 1994 és qüestió del nostre Ajuntament.

Veure també la segona part: On està la boca d’incendis? (2)

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: