Associació de Veïns de Bellvitge

Setembre 10, 2008

Caminada al riu… Platja del Prat… Llacunes de Cal Tet i de Ca l’Arana

En principi la caminada prevista pel dissabte a les 9h (si no plou) partirà des de la Plaça del Mercat de Bellvitge fins al riu Llobregat. La distància a recòrrer són uns 5 Km, anada i tornada, i creiem que es pot fer en unes dues hores.

Una vegada allà decidirem si volem anar cap a la platja del Prat de Llobregat (recorregut 1 amb un total 9,5 Km) i tornar en bus fins a l’estació de tren del Prat i allà agafar el tren cap a Bellvitge, o be anar cap a les llacunes de Cal Tet i de Ca l’Arana i tornar en el mateix bus des de la seva parada del tanatori (recorregut 2 amb un total 12,4 Km), o be qualsevol altre recorregut, o no fer res d’això i tornar-nos cap a casa des del riu. Ja veurem les ganes que tenim de caminar i el temps que fa. Cal dir que les caminades més llargues poden acabar cap a les 14h, tot depenent del que ens entretinguem, així que hem d’anar calculant el temps.

Hem examinat el tram més complicat, que és el de l’Hospital de Bellvitge fins al pont que creua la Gran Via a prop del Carrefour i hem vist un petit tram amb perill degut a que el pas és estret, per solucionar això, portarem armilles fluorescents per tal de, si és necessari, tallar un moment el trànsit fins que tothom passi. Els participants que decideixen retornar des del riu seran acompanyats fins a l’Hospital per tal de cobrir el punt de perill citat.

Sigui quin sigui el recorregut és necessari portar calçat esportiu, molta aigua, crema solar, gorra i prismàtics. No cal dir-ho però si decidim anar a la platja, i us voleu banyar, cal emportar-se també el banyador i la tovallola.

Com sabeu l’objectiu d’aquesta caminada és reivindicar un accés al riu digne i sense perill, tant pels vianants com pels ciclistes i també donar a conèixer els espais naturals i de lleure que tenim a prop de casa i que ara únicament són accessibles amb vehicles motoritzats.

Aquesta reivindicació és molt antiga per part nostre i no és la primera caminada que fem, però aquesta en concret, fins a la platja, la va proposar un veí als fòrums de l’AV.

Diuen que l’estiu que ve volen implantar el bicing, tant a l’Hospitalet, com al Prat, esperem que aquest sigui el moment en que aconseguim el que portem tant de temps reclamant. Ens dona igual si és per culpa del bicing, o per les nostres reivindicacions, però el que no volem és esperar fins que es soterri la Gran Via, al 2020, ja hem vist moltes obres i mai s’acaben.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: