Associació de Veïns de Bellvitge

Setembre 25, 2008

Les columnes seques a Bellvitge

Filed under: Ajudes AERI,Incendis,PROTECCIÓ CIVIL,URBANISME — AVVBellvitge @ 8:43 am
Tags: , , ,

Una columna seca consisteix en una canonada buida que puja, normalment per la caixa de l’escala, des de la planta baixa fins a l’últim pis d’un edifici. Disposa de connexions d’entrada d’aigua a la façana de la planta baixa, i de sortida repartides a la resta de plantes. És d’ús exclusiu pels bombers però és responsabilitat dels veïns fer un manteniment correcte.

En cas d’incendi els bombers connecten un camió-bomba a les connexions de la planta baixa per emplenar la columna amb aigua a pressió. L’aigua es treu dels camions, o si és possible d’un hidrant del carrer,  amb aquesta última opció s’estalvien molt de temps i errades a l’hora de instal·lar mànegues, ja que l’aigua d’un hidrant és il·limitada, i no cal fer noves connexions quan s’acaba l’aigua d’un camió

Les columnes seques són obligatòries als edificis de més de 28 m d’alçada des de 1981, i encara que pràcticament tots els edificis d’habitatges de Bellvitge superen aquesta alçada, no estan obligats a disposar d’aquest element al projectar-se anteriorment a aquest any.

Hem observat que més o menys la meitat de les torres (edificis d’una sola escala amb 17 plantes o més) ja disposen d’aquest element, però no la resta d’edificis. A la dreta es pot veure la caixa de connexions a l’exterior d’una torre de Bellvitge.

Hem consultat a l’oficina de l’AERI si a les ajudes que ofereixen entrava aquesta instal·lació o no, però ha estat que no, sense més; encara que si apliquéssim la normativa actual tots els nostres edificis haurien de disposar d’una columna seca (entre d’altres elements contra incendis).

El fet de disposar d’aquest element fa molt més ràpida l’extinció d’un incendi, ja que així no és necessari estendre una línia de mànegues fins el pis de l’incendi. No oblidem que la lluita contra un incendi és una lluita contra el temps, quan més aviat l’agafis, més fàcil és d’apagar i menys danys produeix.

1 comentari »

  1. M’ha anat molt bé la informació dque doneu. estic fent un màster a la UOC i de vegades és complicat trobar la informació que et demanen. Gràcies

    Comentari per Neus A. — Novembre 26, 2011 @ 1:18 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: