Associació de Veïns de Bellvitge

Octubre 2, 2008

Els “jardincillos” de Bellvitge

Filed under: Ajudes AERI,Anys 80,Blocs i torres,HISTÒRIES,URBANISME — AVVBellvitge @ 11:17 pm
Tags: , , ,

Els jardincillos, com a Bellvitge molts veïns els coneixen, són uns petits jardins situats a l’espai de uns 40 m² que hi ha entre les caixes de les escales dels blocs més comuns del barri. Aquests jardins són propietat de tots els veïns de l’escala i són ells qui s’encarreguen de conservar-los com be poden.

Encara que hi han certes similituds per zones, no es pot dir que hi hagi una estètica comuna. Van ser els propis veïns, fa uns 30 anys, els que els van construir segons el seu gust i coneixements, primer amb els seus diners i després amb els materials que subministrava l’Ajuntament. Dins podem trobar una immensa diversitat de plantes de jardineria, moltes de conegudes, i qui sap si cap de desconeguda!.

Com anècdota encara es poden veure a alguns jardins les plaques amb el premi que van aconseguir a les Festes Majors de l’epoca, quan la Comissió de Festes organitzava concursos als millors jardins del barri com a empenta per engrescar als veïns.

Des de la AV, compartint despeses amb l’Ajuntament, també s’organitzaven cursos de jardineria, xerrades sobre plantes medicinals,… i altres activitats benvingudes per molts veïns amb una certa morriña, veïns que havien canviat la terra dels seus orígens per les fàbriques de Barcelona i trobaven als jardins i als horts urbans una manera de no oblidar la terra o els seus coneixements.

Aquests jardincillos que es van construir als 80 mica en mica s’han anant degradant, alguns encara aguanten el pas del temps, molts s’han reformat totalment, i hi ha alguns que pot ser caldria també reformar, però com sempre manquen diners, i l’Ajuntament ja no dona ajudes per això des de fa temps, i menys ara amb la crisi.

Aquestes dues fotografies són d’un jardincillo de l’Av Europa, i d’un altre de l’Av Amèrica. No hem preguntat als veïns si els volen reformar, però si algú pensava que per haver estat aguantant les obres de l’AVE durant més de dos anys podia treure cap ajuda de l’oficina de l’AERI,… doncs ja us diem que no, ja hem preguntat nosaltres i res de diners pels jardincillos. No entenem com pot ser que hi hagi diners per ajudar a reformar banys o cuines, que estem d’acord, però no per reformar les tanques d’aquests jardins comuns.

No sabem qui ha dissenyat les ajudes, però no ha comptat amb els veïns per res. Sols hem de veure quants veïns les sol·liciten.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: