Associació de Veïns de Bellvitge

Juny 10, 2009

La tristíssima història del mural de Cristobal Gabarrón

todos

Imatges del mural i de la seva realització copiades de les webs regmurcia.com i fundacioncasapintada.com

gabarronlosdos

Imatges de 1991 i del dia 09.06.2009

Aquest mural que veieu i no veieu a les imatges és de l’escultor Cristobal Gabarrón i es diu “Història de l’Olimpisme”. Es va inaugurar el 21 de Maig de 1991 amb motiu de les Olimpíades de 1992. Es va anunciar com el mural més gran del món de temàtica esportiva, ja que te una superfície de 500 m². Van tardar cinc anys en realitzar-lo i estava compost de 150 figures que representaven diferents esports olímpics. El preu no l’hem trobat però podeu calcular que seria bastant alt.

Al 1998 ja es deia a el diari El Mundo “El famoso Mural Olímpico de l Hospitalet, que seis años después de los Juegos presenta un avanzado estado de degradación enganchado a las paredes exteriores del Estadio de Béisbol, ha conseguido quitar el sueño al actual alcalde de la ciudad, Celestino Corbacho, desde el mismo día en que accedió al cargo” el Mural Olímpico continúa deteriorándose ante la desidía municipal, que justifica su abandono con el proyecto de reconvertir el Estadio de Béisbol, que fue la subsede de este deporte durante los Juegos del 92, en el nuevo Campo de Fútbol Municipal”,… el article també diu que Gabarrón i Corbacho no van acabar molt be les seves relacions.

Es veu que als anys següents no van canviar molt les coses, ja que al 2006 a la web l’hesport es diu:  “D’un temps ençà aquest mural pateix un estat de degradació considerable amb alguns desperfectes producte de la deixadesa i del actes vandàlics. Aquest, és l’únic “vestigi” que resta per recordar que L’Hospitalet va ser subseu olímpica de Beisbol, un esport que segueix practicant-se a la ciutat amb l’Hèrcules L’Hospitalet”.

També hem trobat alguns document del nostre ajuntament, a un extracte d’acords aprovats de la junta de govern local del 12 de juliol de 2006, es proposa aprovar la conversió i reconèixer el crèdit derivat dels treballs de subministrament i instal·lació de tendals, del cobriment del mural. Es veu que van cobrir tot amb tendals, suposem que no va funcionar i encara es veu alguna resta d’ells. A un altre extracte, aquest del 18 de setembre de 2007 es proposa aprovar el projecte de recuperació del mural redactat per la fundació Cristóbal Gabarrón.

No sabem en què consisteix el projecte per recuperar el mural, però creiem que no consisteix en que el que queda d’ell caigui a trossos, ni en que aparquin camions a tocar com si fos un mur qualsevol. En fi, que els veïns hem perdut el mural més gran del món (amb temàtica esportiva) a un barri on les mostres d’escultura urbana ja es poden contar amb els dits d’una ma.

trencatstot

Imatges del dia 09.06.2009

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: