Associació de Veïns de Bellvitge

Agost 28, 2009

Cinc fotografies aèries del nostre Llobregat

endegamentcerfa1958

Imatge del CETFA (Compañía Española de Trabajos Fotogramétricos Aéreos) Institut Cartogràfic de Catalunya, 1958. Es pot observar encara el pont de Ferran Puig al costat de la Gran Via, encara que no sembla molt transitable. També el fum que surt de Papelera Española i que creua el riu cap a l'Hospitalet.

Des de fa un temps és relativament fàcil trobar multitud d’imatges aèries de qualsevol lloc, ja vam fer una entrada on miràvem de mostrar l’evolució del carrer Campoamor mitjançant algunes imatges. Avui ens anem al riu, a la zona on vam fotografiar dilluns els bernats pescaires, ja que també ha canviat molt als últims anys. En aquesta ocasió disposem de quatre fotografies situades entre els anys 2004-2007, i de regal també hem ficat la de dalt, de l’any 1958. A la web del Institut Cartogràfic de Catalunya també podeu trobar imatges dels anys 1967 i 1987 però no mostren tant de detall com aquestes i les hem deixar estar. També podeu trobar imatges encara més antigues, de principis de segle, a l’entrada que vam fer sobre el pont de Ferran Puig.

Recordem que l’Hospitalet de Llobregat limita amb Barcelona just a la línia on acaba el dipòsit municipal de vehicles i comencen les naus industrials (a mig camí entre els dos ponts, per sota de la sortida del col·lector), i aquests municipis tenen el riu com a límit respecte al Prat de Llobregat.

Si voleu més informació sobre l’endegament del Llobregat a aquest punt podeu consultar aquest document de l’Agència Catalana de l’Aigua de 25.10.2006 (on hi ha més imatges anteriors a l’obra) i aquest de DEPANA de 03.01.2007. També podeu trobar informació sobre la construcció del pont de l’AVE a aquest informe de Natalia Arnáiz Álvaro y Víctor Haro Mancera

endegamentyahoomaps2

Imatge de la web Yahoo Maps, possiblement de 2003. El pont del ferrocarril és doble.

endegamentvisorIGN

Vol PNOA del 06/2006. Instituto Geográfico Nacional. Es pot observar el col·lector que aboca al riu al costat del dipòsit municipal de vehicles.

endegamentvirtualearth

Imatge del Bing Maps (abans Virtual Earth), possiblement del primer semestre de 2007. El pont de l'AVE es troba en contrucció. Les obres d'endegament també han començat, no queda ni rastre de vegetació.

endegamentgoogleearh

Imatge del Google Earth del 15/11/2007. S'està realitzant el talús al costat del Prat, els ponts ja s'han finalitzat.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: