Associació de Veïns de Bellvitge

Octubre 26, 2009

Al loro! Que no ens prenguin el pèl amb els parcs!

dosparcs

A l'esquerra Bellvitge i el Gornal, a la dreta els pabellons de la Fira. En groc, el parc de la Granvia (3 Ha), en verd, el desaparegut parc de Pedrosa (10 Ha).

Llegint l’últim butlletí municipal L’Hospitalet (13.10.2009) trobem un article que ens informa de que han remodelat el parc de la Granvia (en groc a les imatges) i ha guanyat una hectàrea en superfície. Ens semba fantàstic que es facin més parcs o que es facin més grans, els necessitem; però el que no ens agrada tant és que ens prenguin el pèl i ens diguin que aquest parc remodelat és el parc de Pedrosa. No. El parc de Pedrosa, el que anava a ser el jardí botànic de L’Hospitalet de Llobregat amb una superfície de 10 Ha (veure L’Hospitalet del 15.07.1996), el van sepultar sota formigó del bo pocs anys després de fer-lo.

I és que ja venim dient fa molt temps que segons criteris de la Organització Mundial de la Salut la nostra ciutat necessitaria entre el doble i el triple de les zones verdes que actualment té, ja que no superem els 4 m²/habitant de zona verda quan la OMS recomana de 10 a 15.

Es veu que això no te importància pels nostres governants quan s’han de cobrir les demandes de la ciutat veïna i cal construir, a sobre de les nostres zones catalogades com a parcs i jardins, grans complexos d’àmbit supramunicipal (Infraestructures viaries, La Fira, el Biopol,…) que estan molt be, ja que moltes donen treball i aporten capital a les arques municipals,… però aquesta ciutat cada vegada es sembla més a una llauna de sardines, i per molts centres comercials amplis i clònics, o per moltes rambles pavimentades que facin, això no són parcs, ni zones verdes.

Al nostre ajuntament li cal molta més sensibilitat de la que expliquen les normes urbanístiques del PGM.

El canvi de segle va fer oblidar aquest parc de Pedrosa, el de Cal Jaume de la Vidala i va esborrar la conservació de l’espai agrícola de La Marina (Cal Trabal) dels plans municipals, per tal de construir més, més i encara més. A la fi i a la postre no sortim, ni ens treuen, de ser la continuació de Barcelona, ciutat que s’ens empassa mica en mica, i que per cert te més del doble de densitat de zona verda que nosaltres. (Cal dir que aquesta última comparació està basada en l’estudi que va fer la revista Consumer a l’any 2007 i que diu que Barcelona te 8,9 m²/habitant de zona verda, desconeixem com s’han fet els càlculs per arribar a cap de les dades citades i si son totalment comparables, però és el que hem trobat).

A sota deixem els articles de L’Hospitalet sobre el nou parc de la Granvia i el desparegut parc de Pedrosa.

parcgranviapintat

parcpedrosapintat

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: