Associació de Veïns de Bellvitge

Desembre 12, 2009

Tampoc tenim Pla Neucat

Filed under: Neu,PROTECCIÓ CIVIL — AVVBellvitge @ 12:01 am
Tags: , , , , ,

Avui el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya alertava a molts municipis de l’Àrea Metropolitana sobre el seu incompliment del Pla Neucat. La llei obliga a complir aquest pla a tots els municipis que comptin amb una població de més de 20.000 habitants o estiguin situats a una alçada superior als 400 metres. El nostre municipi no és menys i tampoc el compleix, com tampoc compleix el Transcat (sobre risc en el transport de mercaderies perilloses), o el  Plaseqcat (sobre risc químic), en eterna redacció, revisió, homolgació,… i ja portem quasi tres anys, com hem alertat des d’aquí varies vegades.

Pot ser que aquí si neva, nevi una vegada a l’any, però per poc que nevi es “lia” la de Deu amb el trànsit! Fa por pensar que passaria si sense estar preparats caigués una nevada com la de l’any 1962 (a l’enllaç podeu veure imatges de l’Hospitalet), quan es va registrar més de mig metre de neu el dia de Nadal a Barcelona i es va cobrir de neu la ciutat durant dies. Cal pensar que no sols són els problemes de trànsit, també els accidents per despreniments, les relliscades, els trencaments de conductes d’aigua si el fred perdura,…

Sembla ser que les nevades anteriors comparables a la del any 1962 va ser la de l’any 1922 amb més o menys els mateixos grossors registrats, i la de 1887, encara més gran. Aquestes dades ens podrien donar un període de retorn d’una gran nevada d’uns 40 anys, per tant, pot ser que algun any d’aquests es repeteixi l’historia, però ¿Estarem preparats?

Any de la fotografia desconegut, de la web bellvitge.iespana.es

Any de la fotografia desconegut, de la web bellvitge.iespana.es

Enfarinada del 28.02.2005 - de la Wikipedia

1 comentari »

  1. Hola amics de Bellvitge, com ja sabeu, no soc del barri pero os segueixo….
    No val a badar, ni a queixar-se…si la lley marca i no es cumpleix, no espereu a haber-os de lamentar, demaneu que per aixo están els organismes competents… a vosaltres segur que os demanen que tingueu al dia els vostres impostos.
    Una abraçada desde l´Empordà.

    Comentari per marga — Desembre 14, 2009 @ 9:52 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: