Associació de Veïns de Bellvitge

febrer 22, 2010

Abocaments il·legals a la Feixa Llarga

Segons comenta el lloc web informatiu de la ciutat Hospi.cat s’han efectuat i s’estan efectuant una sèrie d’abocaments il·legals a la zona de l’aparcament provisional de l’Hospital de Bellvitge, just a tocar del canal que es fa servir per regar part de l’última zona agrícola de la nostra ciutat. Aquests abocaments consisteixen en materials de construcció, mobles,… però ja sabem que quan comencen és difícil parar-los. No cal anar molt lluny per trobar un exemple, al sector de Cal Jaume de la Vidala, on segurament hem tingut que pagar entre tots l’incivisme d’uns quants i la permissivitat d’altres.

A Hospi.cat es diu que des de que es va construir la cua de maniobres del metro tota la superfície ha quedat desprotegida sense cap limitació d’accés, el que està produint una ràpida degradació de l’espai. En això estem totalment d’acord. Segons aquesta web, “l’Ajuntament  busca deteriorar la zona per poder portar a terme els plans de requalificació”.

El cert és que des de l’Ajuntament sempre treuen com un dels arguments per carregar-se part de la zona agrícola, que s’ha de fer per que és una zona degradada. Nosaltres veiem la degradació a algunes zones que envolten la zona agrícola, però no a aquesta, suposem que és un problema de sensibilitat en vers la identitat, l’historia o el medi ambient de la ciutat.

D’altra banda és lamentable que encara aquests abocaments existeixin, quan des de fa molts anys tenim una deixalleria a pocs centenars de metres que pot admetre aquests residus. No sabem si és per incivisme, per ignorància o si són empreses que es volen estalviar uns calers, però no és la primera vegada que denunciem aquests fets al llarg del carrer Feixa Llarga, encara sense urbanitzar, sobre tot la zona de propietat municipal que hi ha entre el Camp de Fútbol i l’estació de FECSA.

Preguem als veïns i a les empreses que facin servir el servei de la deixalleria, i als serveis municipals que mantinguin tot aquest espai al costat de l’Hospital de Bellvitge lliure i net de residus.

febrer 20, 2010

Riada del 20-21.09.1971 segons el diari La Vanguardia (ampliació)

20090801rambla marinap

Fotografia de la Rambla de la Marina inundada. Es veu la masia de Cal Rei i l'hospital en obres

NOVA Imatge de la publicació Destino núm. 1774 de data 02.10.1971. Si no m'equivoco l'aigua es situaria a l'actual parc de Bellvitge i les cases baixes que s'observen es troben on ara és el col·legi Ramon Muntaner.

articles2

20090801hospital1971

Imatge copiada del llibre L'Hospital de Bellvitge 25 anys (1972-1997) editat pel mateix hospital a l'any 1997

Novembre 12, 2009

XX Mostra d’Autors de l’Hospital

hospital

Una de les obres de l'exposició, signada per M. González

100_0565

Detall de la pintura anterior

Des del 4 fins al 20 de novembre, a l’edifici principal de l’Hospital de Bellvitge (al costat dels ascensors), podeu trobar la XX Mostra d’Autors de l’Hospital. Aquesta exposició de Bellvitge Art te com a objectiu mostrar les obres de 46 treballadors de l’hospital, per tant és molt heterogènea ja que agrupa diferents estils i disciplines creatives. A les fotografies mostrem una de les obres que ens ha fet més gràcia ja que surt l’hospital envoltat d’arbres,… no és que sigui la millor, ni la pitjor, però ja sabeu que ens agraden molt els arbres, les zones verdes i aquestes coses que ens manquen tant a l’Hospitalet de Llobregat.

Agost 5, 2009

“L’edifici Ferrer” de William McDonough

torreferrer2

El dia 31.07.2009 el Far (núm 1041) va publicar un article on es veu la primera imatge de l’edifici Ferrer d’en William McDonough, conegut arquitecte pels seus conceptes sobre l’ecoefectivitat i el desenvolupament sostenible.

Segons el citat article realitzat per la Dulce Valero:

Poco a poco va ganando forma uno de los proyectos emblemáticos de L’Hospitalet, el parque de la salud BiopoL’H, que se desarrollará en el entorno de los dos hospitales de Bellvitge: el Universitario y el Oncológico.

Si en el pleno del mes de mayo se daba luz verde al futuro Campus de Ciències de la Salut del BipoL’H, (seis nuevos edificios en el entorno del Hospital de Bellvitge para la docencia y la investigación, con una superficie de más de 55.000 m2), en el pleno celebrado el martes fue el turno de la aprobación de la ordenación prevista en el sector del Oncológico, el Hospital Duran i Reynals, que añadirá a sus instalaciones nuevos edificios con un total de 53.500 m2 y que conformarán el futuro Parque Científico del BipoL’H.

El plan especial aprobado el martes, denominado BiopoL’H Mar, afecta a una superficie global de 32.931 m2 y prevé la urbanización de toda la parcela en la que se ubica el Duran i Reynals. En este ámbito se incluirá la prolongación de la calle Ciències, un proyecto que llevará a cabo el Consorci de Reforma de la Gran Via para mejorar el acceso a la zona, aunque la operación definitiva en este sentido será la conexión de los dos grandes hospitales con el futuro soterramiento de la Gran Via en este punto.

Los nuevos edificios previstos en el entorno del Hospital Duran i Reynals se destinarán a actividades sanitarias, asistenciales y educativas y a centro de investigación en los campos de la salud, la biomedicina y la biotecnología, con la implicación tanto de los hospitales como de la universidad.

Fuentes del Consorci BiopoL’H, una iniciativa impulsada por la Universitat de Barcelona (UB), la Generalitat de Catalunya, el Ayuntamiento de L’Hospitalet y el Biocat (Bioregió de Catalunya), aseguran que las actuaciones sobre el terreno incluyen un edificio para el Parque Científico, de 32.000 m2, una parte del cual (8.000 m2) estará ocupado por el CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas).

Pero uno de los edificios singulares y que se convertirá, según las mismas fuentes, en “referente mundial en biosostenibilidad”, será el que ha diseñado el arquitecto William McDonough como futura sede del centro privado de investigación del grupo farmacéutico Ferrer, de 17.500 m2 sobre rasante y que se levantará al lado de las instalaciones del hospital con una inversión de 45 millones de euros. Las obras está previsto que empiecen a principios de 2010. El grupo farmacéutico explica la elección de esta zona para instalar su sede por “estar al lado de donde se lleva a cabo la investigación clínica, y BiopoL’H está llamado a ser un parque de referencia en el sector de la salud”.

Según el Consorci BipoL’H, las obras se completarán con una ampliación del Hospital Duran i Reynals, la instalación de un centro técnico-médico, y la construcción de un aparcamiento subterráneo con un mínimo de 660 plazas.

Desconeixem encara si el Biopol afectarà al Tennis Gran Via i/o al sector de Cal Jaume de la Vidala, ja que des de l’Ajuntament no hi ha molta transparència cap als ciutadans sobre aquests temes. Des de l’entorn de l’AV es va fer una instància el dia 12.06.2009 reclamant informació sobre el futur del sector de Cal Jaume de la Vidala, i si es faria el parc que estava previst des de l’any 1996, però encara no hem obtingut resposta de la gent de l’ajuntament. Aquesta demora ja ha estat denunciada al Sindic de Greuges que es troba estudiant el cas des del dia 24.07.2009. A veure si diuen alguna cosa, que no mosseguem,…

Veure article del 05.06.2009 sobre les notícies que tenim fins ara.

torreferrersituation

Imatge de la zona on en principi s'ubicaran totes aquestes noves instal·lacions del BiopoL'H Mar. la Torre Ferrer creiem que es situaria a la zona de l'actual parking, a l'esquerra.

Desembre 10, 2008

Dues fotografies antigues de l’Hospital de Bellvitge

Dues fotografies impressionants trobades de casualitat a internet.  La primera és de la construcció de l’Hospital i l’ha penjat en Javier Ortega Figueiral a flickr.

Segons la web de l’Hospital:  “La construcció de l’Hospital, encarregada a l’empresa Dragados y Construcciones, es va iniciar a mitjans de l’any 1970 i va ser una de les grans obres d’aquells moments, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Hi treballava una plantilla de 700 persones, 500 de les quals eren obrers i 200, tècnics. La jornada de feina dels obrers era de més de 10 hores diàries, pagades a 40 pessetes l’hora, en unes condicions de treball difícils que van provocar alguns accidents importants.  Les pressions perquè es finalitzés l’Hospital al més aviat possible van comportar un enduriment de les condicions de treball, fet que va motivar demandes de millores laborals dels treballadors, que van acabar en vagues, i que van tenir com a resposta la intervenció de la policia i els primers acomiadaments. Les pressions de l’Administració a la constructora perquè l’obra no es parés van concloure en unes negociacions en què els treballadors van obtenir una millora salarial, la possibilitat de tenir una representació sindical per tractar els acomiadaments indiscriminats, un plus per treballar en alçada, i la construcció de banys, dutxes i un menjador semisubvencionat. En canvi, no es va aconseguir el dret a fer vacances ni el pagament dels dies de vaga. Aquests fets van servir d’estímul a la solidaritat entre els treballadors de l’obra i també per als treballadors d’altres empreses”


hospitalconstrucciefbfbdn

Aquesta segona imatge és de l’Hospital ja construït. L’hem trobada al Bloc de Bellvitge.

Segons la web de l’Hospital, on podeu trobar moltes històries: “Al començament només es podia arribar a l’Hospital amb cotxe o amb un autobús de la línia PR que parava a l’altra banda de l’autovia de Castelldefels. Llavors, hi havia tres possibilitats per arribar fins a l’hospital: creuar a corre-cuita l’autovia, passar per un desguàs d’1,30 m d’alçada, o passar per un pas subterrani que solia estar sempre inundat. A causa de les queixes insistents, en especial de l’equip d’infermeria, l’autobús va arribar fins a l’Hospital. Però abans d’entrar al vestíbul de l’Hospital encara s’havia de vèncer un altre obstacle, tant per als que arribaven en l’autobús com per als que venien amb el cotxe particular: com que no tots els accessos estaven asfaltats, quan plovia calia superar les zones enfangades. Una anècdota explica que es va fer canviar el sentit de circulació d’un dels pocs carrers asfaltats per estalviar al ministre Licinio de la Fuente el pas per un carrer enfangat.  Progressivament es van anar asfaltant els accessos a l’Hospital, alhora que la consolidació urbanística de la zona va permetre millorar notablement les comunicacions.”

hosptial-bellvitge

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.