Associació de Veïns de Bellvitge

Mai 26, 2009

Tala d’arbres indiscriminada a Collblanc

cartellEls veïns dels carrers 2 de maig, Sort, i Rius i Carrió de Collblanc (a prop de l’inici de l’avinguda Torrent Gornal) ens han fet arribar imatges del que queda dels seus arbres. Es veu que per arreglar una vorera és necessari carregar-se tot el que hi ha. Un exemple més de la sensibilitat mediambiental del nostre equip de govern és carregar-se indiscriminadament 30 arbres segons ens diuen perfectament sans.

Hi ha que pensa que un arbre ornamental és com una pastanaga, te la menges i fora, no està per això? Però també hi ha que no, hi ha persones que s’estimen els arbres i més si formen part del seu dia a dia; que els veuen com individus amb les seves diferències i amb la seva història, no com a faroles fabricades en sèrie i que normalment ningú te cap problema en que les canviïn.

Que tal si preguntem abans d’aplicar els fets, sense remei, consumats de la brutalitat d’una serra mecànica?. Que tal si s’observa l’opció de trasplantar-los? Si son Brachychiton populneus diuen que és fàcil fer-ho amb mota. Que tal si parlem amb els ciutadans i ciutadanes abans d’arrasar els seus carrers?

D’aquí pocs mesos vindran al nostre barri a soterrar un col·lector i després les vies de rodalies. Ja que podem veure com es fan algunes obres a la resta de la ciutat, a nosaltres ens agradaria, si és possible, que a Bellvitge no es talés cap arbre i que els portessin al viver de Feixa Llarga, i si no hi ha lloc allà, ja el buscarem a la ciutat, no hi ha cap problema.

Sentim els fets de Collblanc, pels arbres i per les persones.

imatge1

Si piqueu a la foto es fa més gran!

Així mateix deixem un text que ens ha lliurat Joan Oms del partit ecologista  “Los Verdes” sobre aquesta tala indiscriminada:

Los fondos de inversión local se han destinado con mucha prisa a diferentes Ayuntamientos, sin un contraste de necesidades reales y muchas veces sin una realidad suficiente de ocupación. Con lo cual nos encontramos con actuaciones aberrantes como las que se viven en el Barrio de Collblanc en L´Hospitalet de Llobregat.

En efecto : para sorpresa de vecinos y entidades en una actuación asignada a la empresa “Obres i Serveis Roig” en la Zona de Torrente Gornal / Cruz Roja en Collblanc y con un proyecto para “ampliación de aceras” nos hemos encontrado de golpe con una actuación brutal consistente en talar y destrozar de forma progresiva todos los árboles de las calles Dos de Maig, Sort, Cinca ..Arboles de muchos años que daban sombra y oxigeno a una zona densamente poblada.

Sin ninguna explicación -o al contrario con respuesta airadas y hostiles- se ha procedido a la destrucción de los árboles sin ningún miramiento. Una zona donde coexisten diferentes escuelas y donde se supone que la salud y la educación ambiental forma parte de los valores a defender y promocinar. El especatáculo de máquinas a toda prisa destrozando árboles constituye un atentado ecológico tan absurdo como innecesario.

¿Porquè? si de lo que se trata es de ampliar la base peatonal y de disfrute de la calle ¿que sentido tiene tiene liquidar los árboles como primer paso?. ¿Acaso no sería perferactamente compatible una acera más ancha con la permanencia de los árboles? Mucho nos tememos que la visión constructivista y cementista que tanto ha falseado la economía en los últimos tiempos- y ha sido uno de los factores- de la crisis actual siga su camino absurdo y destructivo.

Exigimos el cese inmediato de esa destrucción y la reposición inmediata del brutal daño cometido. Plantando árboles del mismo nivel. Y en el caso de necesitar de algún traslado puntual que ese se haga por trasplante y sin dañar los arboles afectados.

Anunciamos que pondremos en manos de la Fiscalia ambiental esa actuación y la inscribiremos en la campaña por la defensa de las zonas naturales que está en marcha en nuestra ciudad tan necesitada de espacios naturales y de dotación verde.

Asimismo trabajaremos para la organización participativa de los vecinos y vecinas para dar una respuesta colectiva a esa situación y no renunciamos a pedir las responsabilidades que correspondan por esa brutal y absurda actuación.

Joan Oms i Veïns I Veïnes de la Zona

2 comentaris »

  1. Bona tarda.
    Gràcies per fer-vos ressò d’aquesta notícia.

    Ha estat molt trist per a tots els veïns veure com esquarteraven els arbres.

    Esperem que l’Ajuntament faci el necessari per protegir-los (i protegir-nos) de futures tales indiscriminades que no són en cap cas justificables.

    Comentari per Alba Mansilla — Mai 28, 2009 @ 6:38 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.