Associació de Veïns de Bellvitge

febrer 22, 2010

Abocaments il·legals a la Feixa Llarga

Segons comenta el lloc web informatiu de la ciutat Hospi.cat s’han efectuat i s’estan efectuant una sèrie d’abocaments il·legals a la zona de l’aparcament provisional de l’Hospital de Bellvitge, just a tocar del canal que es fa servir per regar part de l’última zona agrícola de la nostra ciutat. Aquests abocaments consisteixen en materials de construcció, mobles,… però ja sabem que quan comencen és difícil parar-los. No cal anar molt lluny per trobar un exemple, al sector de Cal Jaume de la Vidala, on segurament hem tingut que pagar entre tots l’incivisme d’uns quants i la permissivitat d’altres.

A Hospi.cat es diu que des de que es va construir la cua de maniobres del metro tota la superfície ha quedat desprotegida sense cap limitació d’accés, el que està produint una ràpida degradació de l’espai. En això estem totalment d’acord. Segons aquesta web, “l’Ajuntament  busca deteriorar la zona per poder portar a terme els plans de requalificació”.

El cert és que des de l’Ajuntament sempre treuen com un dels arguments per carregar-se part de la zona agrícola, que s’ha de fer per que és una zona degradada. Nosaltres veiem la degradació a algunes zones que envolten la zona agrícola, però no a aquesta, suposem que és un problema de sensibilitat en vers la identitat, l’historia o el medi ambient de la ciutat.

D’altra banda és lamentable que encara aquests abocaments existeixin, quan des de fa molts anys tenim una deixalleria a pocs centenars de metres que pot admetre aquests residus. No sabem si és per incivisme, per ignorància o si són empreses que es volen estalviar uns calers, però no és la primera vegada que denunciem aquests fets al llarg del carrer Feixa Llarga, encara sense urbanitzar, sobre tot la zona de propietat municipal que hi ha entre el Camp de Fútbol i l’estació de FECSA.

Preguem als veïns i a les empreses que facin servir el servei de la deixalleria, i als serveis municipals que mantinguin tot aquest espai al costat de l’Hospital de Bellvitge lliure i net de residus.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.